Hayvansal-Gıdalar-Kongresi-2025

3rd International Congress on Food of Animal Origin Program Schedule

General Program Schedule

22.10.2025 Çarşamba/Wednesday
09:00-12:30Kayıt ve Otele Yerleşim/Registration (LA TEREZZA OTEL)
12:30-14:00Öğle Yemeği/Lunch (LA TEREZZA OTEL)
14:30-15:30Açılış Konuşmaları/Opening Remarks (ARKIN PALM BEACH OTEL)
15:30-15:45Kahve arası/Coffee Break
15:45-17:05ÇAĞRILI KONUŞMALAR
19:00Akşam Yemeği/Dinner (LA TEREZZA OTEL)
23.10.2025 Perşembe/Thursday
08:00-08:45Kahvaltı/Breakfast
09:00-10:151.OTURUM/2.SESSION
10:15-10:30Kahve arası/Coffee Break
10:30-11:452.OTURUM/3.SESSION
12:00-13:30Öğle Yemeği/Lunch (ARKIN PALM BEACH OTEL)
13:30-14:453.OTURUM/4.SESSION
14:45-15:00Kahve arası/Coffee Break
15:00-16:154. OTURUM/5.SESSION
16:15-16:30Kahve arası/Coffee Break
16:30-17:455. OTURUM/6.SESSION
17:45-18:15Poster Sunumları/Poster Session
19:00Gala yemeği/Gala Dinner
24.10.2025 Cuma/Friday
09:00-10:00Kahvaltı/Breakfast
10:00Sosyal Program/Social Program

Scientific Program Schedule

Session 1

1. OTURUM 22 EKİM (15:45-17:05)
  OTURUM BAŞKANLARI:  PROF. DR. MEHMET ÇALICIOĞLU / PROF. DR. ALİ GÜCÜKOĞLU
Bildiri saatiBildiri başlığı ve ilgili araştırmacılar
15:45-16:05AI Prof. DUX and Agriculture: The Smart Beehive Use Case Prof. Dr. Fadi Al-Turjman, Yakın Doğu Üniversitesi
16:05-16:25Üretken Yapay Zekâ ve Bilimsel Araştırmalarda Kullanımı Dr. Ayşe Pınar Uluçay, Kıbrıs Batı Üniversitesi
16:25-16:45Sustainable and biowaste resources: A key to postbiotics production Prof. Dr. Mehran Moradi, Urmia Üniversitesi
16:45-17:05Surveillance of Antimicrobial Residues and Aflatoxin Contamination: From Data Generation to Producer Impact Dr. Belachew Bacha Hirpessa,  Etiyopya Tarım Bakanlığı Hayvansal Ürünler Kalite Test Merkezi

Session 2

2. OTURUM 23 EKİM (09:00-10:15)
  OTURUM BAŞKANLARI:  PROF. DR. YUSUF DOĞRUER/ PROF. DR. FATMA SEDA ERGENEKON
Bildiri saatiBildiri başlığı ve ilgili araştırmacılar
09:00-09:15Kesimden Önce Ölmüş Tavuk Etlerinin Çiğ ve Isıl İşlem Görmüş Ürünlerde Tespit Edilmesi Sefa ÜNER1,  Mehmet ÇALICIOĞLU2, Gökhan Kürşad İNCİLİ2 1 Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Siirt, Türkiye 2 Fırat  Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Elazığ, Türkiye
09:15-09:30Nil Tilapya Balıklarının (Oreochromis niloticus) Diyetlerine Nane ve Kekik Uçucu Yağları İlavesinin Et Kalitesi Üzerine Etkileri Ece ÇETİN1, İsmail ÇETİN2, Çetin YAĞCILAR3 1 Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Tekirdağ, Türkiye 2 Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı, Tekirdağ, Türkiye 3 Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Tekirdağ, Türkiye
09:30-09:45Karadut Sirkesi ve Dondurularak Kurutulmuş Postbiyotik-Bazlı Marinasyonunun Kontrfilenin Mikrobiyal Güvenlik ve Kalite Parametreleri Üzerindeki Etkisi Müzeyyen AKGÖL1, Pınar KARATEPE1, Canan Akdeniz İncili2 1Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Elazığ, TÜRKİYE 2Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Patoloji Anabilim Dalı, Elazığ, TÜRKİYE
09:45-10:00Chia Tohumu Müsilajına ε–Polilizin Entegre Edilerek Oluşturulan Yenilebilir Filmlerin Karakterizasyonu ve Gökkuşağı Alabalığı Filetolarının Kalite Parametreleri Üzerine Etkinliğinin Belirlenmesi Gökhan Kürşad İncili1, Pınar Karatepe1, Müzeyyen Akgöl1 1Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Elazığ, TÜRKİYE
10:00-10:15Mezbaha Atıklarının Biyogaz Üretiminde Değerlendirilmesi: Sürdürülebilir Enerjiye Doğru Bir Adım Doğan KÖSEDAĞ1, Koray TUNCAY2, Rabia Mehtap TUNCAY3, Yakup Can SANCAK3, Fatih Şevki ERKUŞ4 1Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Van, TÜRKİYE 2Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Enerji Sistemleri Anabilim Dalı, Van, TÜRKİYE 3Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Van, TÜRKİYE 4Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Enerji Sistemleri Anabilim Dalı, Van, TÜRKİYE

Session 3

3. OTURUM 23 EKİM (10:30-11:45)
  OTURUM BAŞKANLARI:  PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK/ PROF. DR. YELİZ UÇAR
Bildiri saatiBildiri başlığı ve ilgili araştırmacılar
10:30-10:45Mastitiste Artan Fungal Direnç: Süt Kalitesi ve Halk Sağlığına Etkileri Hüban Göçmen1 1Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Süleymanpaşa, Tekirdağ, 59030, Türkiye
10:45-11:00Geleneksel Türk Küflü Peynirlerinin Bakteriyel ve Fungal Çeşitliliğinin Metagenomik Değerlendirilmesi* Gizem ÇUFAOĞLU1, Serhat AL2, Dursun Alp GÜNDOĞ3, Kürşat KÖŞKEROĞLU2, Candan GÜNGÖR2, Nurhan ERTAŞ ONMAZ2 1 Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı 2 Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı 3 Yozgat Bozok Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı
11:00-11:15Liyofilize Postbiyotik Katkılı Yenilebilir Karboksimetil Selüloz Filmlerin Farklı Sıcaklıklarda Olgunlaştırılan Kaşar Peynirinin Kalitesi Üzerindeki Etkisi Gökhan Kürşad İncili1, Pınar Karatepe1, Müzeyyen Akgöl1, Ali Tekin2,3, Mehmet Çalıcıoğlu1, Ali Adnan Hayaloğlu3 1Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Elazığ, TÜRKİYE 2Gıda İşleme Bölümü, Keban Meslek Yüksekokulu, Fırat Üniversitesi, Elazığ, TÜRKİYE 3Gıda Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Fakültesi, İnönü Üniversitesi, Malatya, TÜRKİYE
11:15-11:30Türkiye’de Süpermarketlerde Satışa Sunulan Yoğurtlarda Natamisin Varlığının HPLC ile Belirlenmesi Sevda PEHLİVANLAR ÖNEN1, Eray BURTAÇGİRAY1,2 1 Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Hatay, Türkiye 2 Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye.
11:30-11:45Multidrug resistant coagulase-positive Staphylococcus aureus and their enterotoxins detection in traditional cheeses marketed in Banat region, Romania Prof. Dr. Adriana Morar, Banat Üniversitesi

Session 4

4. OTURUM 23 EKİM (13:30-14:45)
  OTURUM BAŞKANLARI:  PROF. DR. ERGÜN ÖMER GÖKSOY/ PROF. DR. ŞEBNEM PAMUK
Bildiri saatiBildiri başlığı ve ilgili araştırmacılar
13:30-13:45Latilactobacillus sakei’den elde edilen postbiyotiğin intestinal mikrobiyota üzerine etkisi* Neriman Löker1, Hazal Çobur1, Duygu Yaman Gram2, Özge Al3, Adalet Dışhan4, Müzeyyen Akgöl5, Büşra Kaya6, Gökhan Kürşad İncili5, Ali Adnan Hayaloğlu6, Serhat Al1 1 Erciyes Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Kayseri-Türkiye 2 Erciyes Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Fizyoloji Anabilim Dalı, Kayseri-Türkiye 3 Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Anatomi Anabilim Dalı, Kayseri-Türkiye 4 Yozgat Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Yozgat-Türkiye 5 Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Elazığ-Türkiye 6 İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Malatya-Türkiye
13:45-14:00Geleneksel Tarhanadan Latilactobacillus sakei subsp. sakei: Genom Karakterizasyonu, Sakasin Sentezi ve In vitro Probiyotik Özelliklerine İlişkin İlk Rapor Adalet DISHAN1*, Serhat AL2, Zafer GONULALAN2 1 Department of Food Hygiene and Technology, Faculty of Veterinary Medicine Yozgat Bozok University, Yozgat, TÜRKİYE 2 Department of Veterinary Public Health, Faculty of Veterinary Medicine, Erciyes University, Kayseri, TÜRKİYE
14:00-14:15Peynir Altı Suyunun Gıda Endüstrisinde Kullanım Olanakları Yakup Can SANCAK1, Burcu ÖNER2 1Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Van Türkiye 2Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Van Türkiye
14:15-14:30Monotipik Beslenme Yaklaşımı Olarak Carnivore Diyeti: Obezite Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi Selen Dokuzlu, Gülşen Özduran, Begüm Kübra Altundaş
14:30-14:45Polikistik Over Sendromuna Karşı Nutrösötik Bir Yaklaşım: Ovoprotein Türevli Biyoaktif Peptitlerin Potansiyeli Begüm Kübra Altundaş, Gülşen Özduran, Selen Dokuzlu, Mustafa Hoca

Session 5

5. OTURUM 23 EKİM (15:00-16:15)
  OTURUM BAŞKANLARI:  PROF. DR. ZAFER GÖNÜLALAN/ PROF. DR. BEYZA HATİCE ULUSOY
Bildiri saatiBildiri başlığı
15:00-15:15Vasküler Yıkama ve Soğutma Tekniğinin Hayvansal Ürünlerin Kalitesi Üzerine Etkisi Elif Aykın-Dinçer1,* James R. Claus2 1Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Antalya, Türkiye 2Wisconsin-Madison Üniversitesi, Hayvan & Süt Bilimleri Bölümü, Madison, ABD
15:15-15:30LPS ile İndüklenen Non-Kanonik İnflammazom Yolağının Trokserutin Tarafından Modülasyonunun Araştırılması Neriman LÖKER1, Serhat AL1 1Erciyes Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı
15:30-15:45Laktik Asit Bakterilerinden Elde Edilen Hücre Ari Süpernatantların In Vitro Salmonella Enfeksiyonunda Oluşan Doğal Yanıt Üzerine Etkilerinin Araştırılması  Hazal ÇOBUR1, Serhat AL2 1Erciyes Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı 2Erciyes Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü, Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı
15:45-16:00Gıdalarda Bulunan Mikroplastiklerin Halk Sağlığı Açısından Önemi Nermin RÜSTEMLİ1, Rabia Mehtap TUNCAY2 1Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Van, Türkiye 2Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Van, Türkiye
16:00-16:15Hayvansal Gıda Endüstrisinde Karbon Ayak İzi ve Yapay Et Üzerinde Medyanın Rolünün İncelemesi Didem KARATAŞ1, Beyza H. ULUSOY2 1 İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul 2 Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi KKTC

Session 6

6. OTURUM 23 Ekim  (16:30-17:45)
  OTURUM BAŞKANLARI: PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ / PROF. DR. ÖZGÜR ÇADIRCI
Bildiri saatiBildiri başlığı ve ilgili araştırmacılar
16:30-16:45Gıda ve Yem Güvenliği için Hızlı Uyarı Sistemi (RASFF) Kapsamında Hayvan Sakatatları (AO) ve Hayvansal Yan Ürünler (ABP) Tehlike Bildirimleri Serol Korkmaz1,3, İrem Omurtag Korkmaz2,3, Ayşen Gargılı Keleş2,3 1 Çukurova Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Bölümü, Adana, Türkiye 2 Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Temel Sağlık Bilimleri Bölümü, İstanbul, Türkiye 3 Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyogüvenlik ve Biyoemniyet Anabilim Dalı Lisansüstü Programı, İstanbul, Türkiye
16:45-17:00Balın Fonksiyonel Besin Niteliğinin Isıl İşlemle Değişimi: Besin Kompozisyonu, Antioksidan Kapasitesi ve Sağlık Açısından Değerlendirilmesi Gülşen Özduran, Begüm Kübra Altundaş, Selen Dokuzlu, Mustafa Hoca
17:00-17:15Trabzon ve Giresun’da Üretilen Süzme Ballarda Neonikotinoid Kalıntı Varlığının LC-MS Q-TOF ile Tespit Edilmesi Seda Dicle KORKMAZ1, Özlem KÜPLÜLÜ2  1Giresun Üniversitesi, Espiye Meslek Yüksekokulu, Giresun, TÜRKİYE  2Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Ankara, TÜRKİYE
17:15-17:30Donkey Milk: A Functional and Versatile Dairy Alternatives Mahtap SADRİMOVAHED1, Fatma KAYA YILDIRIM1, Doruk KAYNARCA1, Beyza H. ULUSOY1 1 Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi KKTC
17:30-17:45Gastronomide Aromatik Bir Dokunuş: Nata de Coco İncelemesi İrem KARATAŞ1, Beyza H. ULUSOY2 1 İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul 2 Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi KKTC